Underbart goda och hälsosamma bullar utan raffinerat socker
12 portioner
Ingredienser:
180 ml helmjölk
200 g smör, rumstempererat
3 msk osötad äppelmos
7 g torrjäst
300 g fullkornsmjöl
3 msk malen kanel
150 g urkärnade dadlar
1 ägg
Gör så här:
Värm mjölken tills den är varm, ta bort från värmen. Rör i 2 msk smör, 1 msk äppelmos och jäst. Låt stå i 10 minuter tills det bubblar lätt.
I en stor skål, blanda mjöl och ½ msk kanel. Vänd ner mjölkblandningen och knåda i 4–5 minuter tills degen är slät. Tillsätt mjöl om den är för blöt. Forma till en boll och lägg tillbaka i skålen.
I en matberedare eller mixer, mixa dadlar, resterande smör, resterande äppelmos och kanel till en pasta.
Kavla ut degen till en fyrkant på 36 x 36 cm. Bred ut kanelpastan jämnt. Rulla ihop till en rulle och nyp ihop skarven.
Skär i 12 skivor (ca 3 cm tjocka). Lägg dem tätt ihop i en ugnsform. Täck över och låt jäsa i 1 timme på en varm plats.
Värm ugnen till 190 °C. Vispa ägg, pensla bullarna och grädda i 25 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna en kort stund innan servering.
Näringsvärde/bulle
275 kcal
Kolhydrater 30g
Protein 5g
Fett 15g
Bon Apetit ????
Som månadsmedlem ser du fler hälsosamma och goda recept här




0 kommentarer